Faciliteter

Børnehuset Sct. Anna er indrettet med forskellige rum på flere etager. I stueetagen har vi børnenes garderober fælles for børnehave og vuggestue. På samme etage har vi et dejligt stort motorikrum ”tumleren”. Det er her vi rigtig kan udfolde os motorisk, hvis vi har brug for dette indendørs. På samme etage finder man vores ”pigerum”, hvor vi har masser af Barbiedukker, dukkehuse og lign.

På første sal er huset hjerte. Det er her både vuggestuen og børnehaven hver har deres faste base, og hvor der spises madpakker, hvis det foregår inde. Der er også tilknyttet toiletfaciliteter på førstesal som i stueetagen.

På anden sal har vi det store ”drengerum”. Her er der Lego, ridderborge, udstoppede dyr, indianertelt osv. På samme etage har vi vores atelier, hvor vi kan fordybe os i den kreative verden. Ligeledes finder man vores læse og stillerum på denne etage. Her er der ro til at kunne fordybe sig i en god bog eller lign.

Derudover har vi en fin stor legeplads med kuperet terræn med plads til leg, læring, og hvor der indbydes til motoriske udfordringer. Legepladsen er ikke opdelt til store og små, alle leger de på tværs af stuerne. Det giver de ældre børn erfaring i at passe på samt at hjælpe de små. Ofte er hele børnehaven ude af huset om formiddagen, det giver vuggestuen mulighed for at bruge hele legepladsen selv, og derved have fokus på andre lege. Vi har flere dyr i Børnehuset bl.a. høns, kaniner, fugle m.m. så børnene lærer at være sammen med dyr.

Børnehuset ligger i byens centrum, med få hundrede meter fra strand, havn, torv og gågade. Skovarealer er inden for kort afstand. I hverdagen er vi et åbent hus, som ofte har funktions opdeling. Det betyder, at børnene ofte leger på tværs af stuerne. De små vuggestuebørn tager del i dette, når de selv føler sig parate.