Historien om børnehuset

Børnehuset er i dag nomeret til 33 børn, fordelt mellem en vuggestue med 11 børn op til 2,10 år samt en børnehavegruppe med 22 børn fra 2,10 år op til skolealderen.
Fundamentet til Sct. Anna Børnehus blev grundlagt i 1904 med opførsel af Børneasyl på Teglgårdsvej i Bogense. Børneasyl modtog børn fra fattige kår under en Asylmoders omsorg og vejledning.

I 1933 med ny socialreform indføres de første pædagogiske retningslinjer med fokus på bl.a. omsorg. Frøbels principper om omsorg, undervisning og uddannelse danner rammen for huset, som i denne periode overgik til at blive børnehave for alle børn.

Børnehuset flytter i 1963 til Sct. Annagade i den tidligere Tekniske Skole, en bygning i renæssancestil fra 1890 tegnet af Arkitekt Svend Aa. Kofoed. Med flytningen ændres navnet til Bogense Børnehave og fokus bliver nu ikke kun på børnene, men også på forældreindflydelse.

Bogense Børnehave overgår i 2011 til en privat institution med navnet Børnehuset Sct. Anna, og den dag i dag bygger vi fortsat videre på traditionen om at være “Et trygt sted at gro”.