Traditioner

– Skumringshygge i januar:

Skumringshygge foregår en dag i perioden februar-marts i bålhytten i husets kolonihave. Børn, forældre, søskende og evt. bedsteforældre mødes en søndag eftermiddag til hygge, hvor vi laver lanterner og går skovvandring. Arrangementet afsluttes med varm kakao og kage i kolonihaven.

– Fastelavn i februar:

Til fastelavn laver børnene fastelavnsris som må tages med hjem. Vi afholder fastelavn for børnene i Børnehuset. Forældre og børn som deltager er udklædte. Vi slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller.

– Påske mart/april:

I påsken laver vores børn påskepynt. Som traditionen tro kommer påskeharen også forbi Børnehuset Sct. Anna og lægger små påskeæg til børnene.

– Sommer og sommerfest:

I sommeren foregår aktiviteter gerne udendørs. Vi spiser udenfor efter vejrforhold, går på legeplads og laver andre ude aktiviteter. Vi bruger vores kolonihave, så ofte vi kan, men er også i naturen rundt om i Bogense.

I august afholder vi sommerfest for børnehusets børn, deres søskende og forældre. Sommerfest afholdes hvert år sidste fredag i august. Op til  sommerfesten plukker børnene æbler, som de enten bager kage, laver saft eller andet af. Dette serveres til sommerfesten.

– Halloween/Bedsteforældre dag i oktober:

Halloween er en af husets nyere traditioner. Gyldensteen Gods sponsorerer i samarbejde med Bogense Handelsstandsforening ofte græskar. Børn, forældre og bedsteforældre udskærer sammen et græskarhoved som sættes i byens hovedgade ved alle butikker op til weekenden. Så har alle i familien mulighed for at finde deres barns græskarhoved.

– December:

I december afholder vi flere aktiviteter.
Vi klipper og klister med børnene og vi laver hemmeligheder til under juletræet.
Huset afholder en julefrokost for børnene sponsoreret af forældrene, en fælles buffet, så vi smager forskellige juleretter og juletraditionen indgår i børnehøjde.

Vi afholder julearrangement for børn, deres søskende og forældre, hvor der hygges med varme æbleskiver, saftevand, the og kaffe. De børn som kan, går Lucia optog, som vi har øvet os på forinden. Vi afslutter julearrangementet med at lede efter julemanden.

De øvrige aktiviteter som foregår i Børnehuset vil der være nærmere information om.